Matematik

graf gennem punkt?

11. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Funktionen hedder f(x)= 2x -7

Spørgsmål a har jeg regnet, men jeg manlger b. Hvordan kan jeg undersøge, om grafen ligger på punktet (100,193)?

a) x=4

b)?

Opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2019 af oppenede

Løs ligningen f(x) = 193 og håb du får x = 100.

Eller også bare verificer: Grafen for funktionen f er pr. definition givet ved ligningen y = f(x). Om et punkt ligger på grafen undersøges ved at indsætte punktets x- og y-koordinat i ligningen for grafen. Dvs. punktet P(x0, y0) ligger på grafen hvis og kun hvis der gælder  y0 = f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2019 af ringstedLC

Ved at løse a) får du, at (4,1) ligger på grafen for f, hvilket betyder:

\begin{align*} (4,1) &= (4,f(4)) \\ f(4) &= 2\cdot 4-7=1 \end{align*}

b) 

\begin{align*} P:(100,193) &= (100,f(100)) \\ f(100) &= 2\cdot 100-7=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: graf gennem punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.