Matematik

Beregn den årlig rente

12. maj 2019 af Atoom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder og kæmper med to opgaver som jeg simpelthen ikke kan komme igennem. Opgaven lyder således:

I gebyrbanken låner en kunde 10000 kr. til 12% p.a. renten tilskrives hvert år.

Hvad betaler kunden i rente det første år?

I lånebrugsen er renten 11,5% p.a. Butikken kræver et gebyr på 500 kr. for at oprette et lån. Renten tilskrives hvert år. løbetiden for lånet er 2 år.

- Hvad er ydelsen pr. år?

- Hvad betaler kunden i rente det første år?

- hvad er kundens samlede omkostninger for lånet

- hvilken bank skal kunden vælge?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2019 af peter lind

den første 12% af 10000 kr

Se for de følgende spørgsmål formel 6 på side 5 i din formelsamling


Svar #2
12. maj 2019 af Atoom (Slettet)

#1

den første 12% af 10000 kr

Se for de følgende spørgsmål formel 6 på side 5 i din formelsamling

Skal jeg så bruge formlen y= G*  r / 1-(1+r)^-n?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{llll} \textup{L\aa nebrugsen:}&y_{\textup{\aa r}}=\frac{10\; 000\cdot 0.115}{1-1.115^{-2}}=5\, 878.13\\\\ \textup{1. \aa rs rente:}&R=10\, 000\cdot 0.115=1\, 150\\\\ \textup{samlede omkostninger:}&2\cdot 5\, 878.13+500-10\, 000=2\, 256.26 \end{array}


Skriv et svar til: Beregn den årlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.