Matematik

Antalsparameter og sandsynlighedsparameter

18. maj 2019 af YTTT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan beregner jeg antalsparameteren n og sandsynlighedsparameteren p, når jeg kender middelværdien  E(X) = 6 og variansen Var(X) = 4. Det gælder derudover, at p ∈ [0,1].


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2019 af oppenede

Isoler n og p i ligningerne:
   np = 6
   np(1-p) = 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2019 af peter lind

Du har de to ligninger

E(x) = n*p=6

Var(x) = n*p(1-p)

løs dem


Svar #3
18. maj 2019 af YTTT (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Antalsparameter og sandsynlighedsparameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.