Matematik

modelopgave

18. maj 2019 af SW18 - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave:

I en model antages det, at der en lineær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden). Det oplyses, at den gennemsnitlige vægt af kvinder vokser med 1,4kg over en 5-årig periode.

a) benyt modellen til at bestemme den årlige stigning i den gennemsnitlige vægt af danske kvinder

Man skal bruge den lineære model f(x) = ax + b, hvor x er 5 og a er 1,4 ikke? men hvad er b


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2019 af peter lind

Nej. Det er hvad den er vokset til efter 5 år. Den årlige stigning er 1,4kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2019 af Anders521

Faktisk er tallet 5 x-tilvæksten, dvs. ifølge modellen vil den gennemsnitlige vægt af kvinder vokse med 1,4kg, hver 5. år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2019 af ringstedLC

"(målt i år fra start af måleperioden)", det vil sige, at x er "år".:

\begin{align*} line\ae rt_{a} &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{1.4}{5}=\;? \\ line\ae rt_{b} &= f(x_0)-ax_0 \end{align*}

Hvis du har en gennemssnitsvægt for begyndelsen af perioden indsættes denne.


Svar #4
18. maj 2019 af SW18

men hvordan finder jeg ud af hvad b er? 

så indtil videre er f(x) = 1,4·5 + b


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2019 af AMelev

#0 For en lineær funktion gælder, at y-tilvækst/ x-tilvækst = a, jf  den officielle formelsamling side 17 (80).

Din y-tilvækst = 1.4 og din x-tilvækst = 5.
Du skal bare bestemme den gennemsnitlige årlige stigning a, så du behøver derfor ikke vide, hvad b er. 


Skriv et svar til: modelopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.