Matematik

isoler x

19. maj 2019 af unicorn66 - Niveau: C-niveau

-x + 7 = x2 + 1     hvordan isoler jeg?  jeg ved det skal give x = -3 ∨ x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det er en andengradsligning, så du skal ikke isolere x men derimod omforme ligningen så den kommer på formen

ax2 + bx + c = 0

Så du har

-x + 7 = x2 + 1  <=>

-x2 - x + 6 = 0

Så kan vi lige for nemheds skyld (men du behøver ikke) gange igennem med -1:

x2 + x - 6 = 0

Beregn så diskriminanten og brug løsningsformlen.


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.