Matematik

Fremskrivningsfaktoren

03. juni 2019 af Abdi642 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er der her forskellige formler  

s=(1+r)*b 

1+r=s/b 

r= s/b-1 

jeg skal forklare formlerne og forklare hvor tallet 1 kommer fra og hvad det betyder. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2019 af peter lind

r er rentefoden, b er begdelsesværdien og s er værdien efter at der er sket en vækst på r/100 %


Svar #2
03. juni 2019 af Abdi642 (Slettet)

hvad er 1 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2019 af peter lind

Det er tallet eet


Svar #4
03. juni 2019 af Abdi642 (Slettet)

undskyld, men jeg forstår det ikke Hvad betyder 1 i dette sammenhæng 


Svar #5
03. juni 2019 af Abdi642 (Slettet)

har tallet 1 nogle betydning for rente, hvis den har hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2019 af Anders521

#5 Tallet 1 udgør en del af fremskrivningsfaktoren a. Du husker vel at a = 1+r. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. juni 2019 af Capion1

# 0
Lad os have et beløb b som vi skal forrente med r %
Nu vil vi vide, hvor meget, s, vi har i alt, efter renten er lagt på beløbet b.
Vi har:
   s = b + r·b
Nu sætter du fællesfaktoren b udenfor en parentes.
Her ses nu, inde i parentesen, hvor 1'tallet kommer fra. 


Svar #8
03. juni 2019 af Abdi642 (Slettet)

ok tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2019 af AMelev

Tallet 1 angiver de 100%, som du starter med. Derefter kommer der r = p% oveni.

Hvis du har et tal b, som øges med 15% (r = 0.15), så er det blevet 115%·b = 1.15·b.
100%·b + 15%·b = (100% + 1 5%)·b  = (1 + 0.15)·b  = 1.15 ·b.


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.