Dansk

Perspektivering

03. juni 2019 af drengens - Niveau: 9. klasse

Hej derude.

er der nogen der har ideer til hvordan jeg kan perspektivere folkeklubbens Torben Ulrich til Gi' mig DK tilbage af Natasja?

Torben Ulrich
https://www.youtube.com/watch?v=a68ZN0Vpu-M

Gi' mig DK tilbage:
https://www.youtube.com/watch?v=NONnUBKcNZI

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af anna8264

Hey, 

Altså man kan umilbart sige at begge sange jo handler om danmark, men fra forskellige vinkler. Natasja ønsker at få det gamle danmark tilbage, at få styr på samfundets problemer og gøre landet fedt for ungdommen igen. På den anden side har du Folkeklubbens sang, som handler om at være dansk 

Folkeklubben synger med de positive sætninger: "Vi synger dine sange, og glemmer dine nederlag" og "Der er sol over Danmark" og giver et mere positivt blik på hvordan vi har det i danmark i dag. På den anden side ses Natasja og hendes tekster: "Jeg savner dig", "Jeg vil have dig tilbage" og "Giv mig mit land tilbage, ligesom i de gamle dage". Hun er ikke så glad for det land som vi har, og kritiserer både land og regering. 

Hvis ikke at jeg tager helt fejl, viser folkeklubben klip fra EM i 1992, hvor danmark vandt, en sejr som har stor betydning for alle danskere. I slutningen viser de en masse små filmklip, som viser ting som har haft betydning for danmark, gode ting som filmen Olsen Banden, tidligere politikere, Matador. Her vækker de positive minder hos seeren, og viser her igen en mere positiv holdning til hvordan Danmark er i dag. 

Håber det er noget du kan bruge, og skriv bare hvis der er andet 


Skriv et svar til: Perspektivering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.