Matematik

Retvinklede trekanter

06. juni 2019 af tasnime (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heeelp pllls

 Retvinklede trekanter

Gør rede for hvilke formler, der gælder for vinkler og sider i retvinklede trekanter. Forklar i et konkret eksempel, hvordan de resterende sider og vinkler kan bestemmes ud fra kendskab til den rette vinkel og to af de andre sider/vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af oppenede


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2019 af MichaelContray

I retvinklede trekanter kan du benytte dig af pythagoras' læresætning som lyder således A2+B2=C2. I givet fald, at du har en side på 3 og en side på 4, så lyder udregningen dermed således 32+42=9+16=25 derefter tager du kvadratroden af 25, som give dig en side på 5. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2019 af PeterValberg

Sædvanligvis benævnes siderne i en trekant med små bogstaver,
hvis man navngiver efter den modstående vinkel (vinkler navngives
til gengæld sædvanligvis med store bogstaver)...
Så pythagoras' læresætning er således:

a^2+b^2=c^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.