Fysik

bølgelære

07. juni 2019 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen

Hvordan bergener man afstanden til en genstand, som har reflekteret bølgen. Det vi ved er at det er en laser, som har en frekvens på 444THz og at en enkelt bølge registres 30ns senere, og at lysethastighed er 3,0 * 10^8 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du ganger tiden med hastigheden, så har du hvor langt lyset har bevæget sig. Men lyset har bevæget sig hen til genstand og så tilbage igen, så afstanden hen til genstanden er kun det halve heraf.

s = c*Δt / 2

s = 3,0*108 m/s * 30*10-9 s / 2 = 4,5 m


Skriv et svar til: bølgelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.