Fysik

Rødforskydning

14. juni 2019 af annahenriksenn - Niveau: C-niveau

Hej. Hvordan finder man hastighed og afstandsbestemmelse ud fra rødforskydning?


Svar #2
14. juni 2019 af annahenriksenn

Havde mere bare brug for en forklaring. Har læst om det, men forstår det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2019 af peter lind

Så må du være mere præcis om hvad du ikke forstår. Fortæl evt. hvor du første gang går i stå og hvorfor du går i stå netop der


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2019 af Pyrros

Vil du have en forklaring for hvorfor sammenhængen gælder? Eller vil du vide hvordan man gør?

v=H_0D


Svar #5
15. juni 2019 af annahenriksenn

Hvordan man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2019 af Pyrros

Okay. Hvis du har Hubbles lov

v=H_0D

Så handler det jo bare om at isolere for den ukendte størrelse. Det vil atså sige at kender du hastigheden, så skal du isolere for afstanden, D.

Har du rødforskydningen kan hastigheden findes ved z=\frac{v}{c}\Longrightarrow v=z\cdot c.

z er rødforskydningen, v hastigheden, c lysets hastighed i vakum, D afstanden og hubblekonstanten H_0=71\frac{km}{Mpc\cdot s}.


Svar #7
16. juni 2019 af annahenriksenn

Tusind tak. Det giver god mening for mig nu!


Skriv et svar til: Rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.