Matematik

Ligningsløsning

31. august 2019 af Alexander231 - Niveau: A-niveau

Hejsa, 
Jeg har fået givet at h(t)=-2f^2(t), og f(-2) = 4 samt f'(-2)=2.
Herpå skal jeg finde h'(-2). Hvordan gøres det? Opgaven er vedhæftet. 
Hav en super lørdag, 

Alexander

Vedhæftet fil: Hilfe.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2019 af peter lind

Det er ikke en ligning.

Du differentierer den som en sammensat funktion sammesat af h(x) = 2*y2 hvor y = f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2019 af SuneChr

Alternativt kan også benyttes differentiation af produktet af to funktioner:
h (t) = - 2·f 2(t)
h (t) = - 2·f (t)·f (t)
h '(t) = - 2(f (t)·f ' (t) + f '(t)·f (t))
h '(t) = - 4·f (t)·f '(t)


Svar #3
01. september 2019 af Alexander231

Tusind tak i to! 
Håber, I får en super søndag, 

Alexander


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.