Matematik

VIGTIGTTTTTTTTT

01. september 2019 af hejmeddig1111114 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg skal lave en aflevering om ligninger, og jeg er stødt på en opgave som jeg ikke helt kan løse

2x-2=10   kan kun få den til 8, men svaret er 6, hvordan løser jeg den med MELLEMREGNINGER

eksempel den skal løses som:
x+3=5

x+3-3=5-3

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} 2x-2&=&10\\\\ 2x&=&10+2=12\\\\ x&=&\frac{12}{2}=6 \end{array}


Svar #2
01. september 2019 af hejmeddig1111114 (Slettet)

men hvorfor har du skrev =12 der tilsidst


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2019 af Dennis329324 (Slettet)

2x-2=10  <--- en første gradsligning, du skal isolere x. Du noterer dig, at der står "-2" på venstresiden, den modsatte regneoperation til, at trække fra, er, at lægge til. Så du lægger 2 til på begge sider også har du 2x = 12. Nu noterer du dig, at der står 2*x (2x) 2 er altså ganget på x, den omvendte regneoperation, til og gange er, at dividere. x = 12/2, hvilket giver 6.

Håber den forklaring virker :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2019 af ringstedLC

#0

hej, jeg skal lave en aflevering om ligninger, og jeg er stødt på en opgave som jeg ikke helt kan løse

2x-2=10   kan kun få den til 8, men svaret er 6, hvordan løser jeg den med MELLEMREGNINGER

eksempel den skal løses som:
x+3=5

x+3-3=5-3

x=2

Tænk over hvorfor du trækker "3" fra på begge sider.

Det gør du forhåbentlig fordi det ikke er x + 3 som du skal finde, men x.

\begin{align*} 2x-2 &= 10 \\ 2x-2+2 &= 10+2 \\ 2x &= 12\text{ har nu fundet }2x \\ \tfrac{2x}{2} &= \tfrac{12}{2} \\ x &= 6\text{ har nu fundet }x \\ \text{eller:} \\ \tfrac{2x}{2}-\tfrac{2}{2} &= \tfrac{10}{2}\text{ n\aa r alle ledene kan forkortes} \\ x-1 &= 5 \\ x-1+1 &= 5+1 \\ x &= 6 \end{align*}


Skriv et svar til: VIGTIGTTTTTTTTT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.