Matematik

hjælp til opgave med stigning i procent

03. september 2019 af maria2016 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg vil gerne have hjælp til en opgave som handler om at medlemstallet er 360 og man skal finde ud af hvad den bliver, hvis den stiger med 8%?

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af Moderatoren

Hvad tænker du, at du skal gøre?


Svar #2
03. september 2019 af maria2016

jeg troede, at jeg skulle sige 360 * 0,08 men der er nogle som siger, at man skal sige 360 * 1,08, men forstår ikke hvor de får 1,08 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll} \mathbf{{\color{Red} 360+360\cdot 0.08}}=\underset{\textup{s\ae t 360 uden for parentes}}{360\cdot 1+360\cdot 0.08}=360\cdot (1+0.08)=\mathbf{{\color{Red} 360\cdot 1.08}} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til opgave med stigning i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.