Matematik

Hjælp til at opstille en ligning

03. september 2019 af fridakj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg har brug for hjælp til at opstille nogle ligninger jeg ikke kan finde ud af.

Opgaverne ser sådan her ud:

a) Du skal finde tre tal, som kommer lige efter hinanden i talrækkefølgen (eks. 1, 2 og 3) og som til sammen giver 39. Hvad er tallene?

b) Du skal finde fire tal, som er hvert andet tal i talrækkefølgen (eks. 2, 4 og 6) og som tilsammen giver 180. Hvad er tallene?

c) Du skal finde to tal, hvor det ene tal er 4 gange så stort som det andet og hvor forskellen på de to tal er 39. Hvad er tallene?

d) Du skal finde to tal, hvor det ene tal er 4 gange så stort som det andet og hvor forskellen på de to tal er 39. Hvad er tallene?

e) I et kvadrat er arealet 256 cm2 . Hvad er sidelængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af StoreNord

a)
Kal det laveste tal x.
x+(x+1)+(x+2)=39


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll} a)&x+(x+1)+(x+2)=39\\\\ b)&x+(x+2)+(x+4)+(x+6)=180\\\\ c)&4x-x=39\\\\ d)&\textup{genganger}\\\\ e)&x^2=256\quad x>0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

En smartere løsning på a): Det midterste tal kaldes x, så tallene er x-1,x,x+1. Lægger man dem sammen går de to 1-taller ud med hinanden og summen er 3x.

b) Hvis du igen vælger, at x som midtpunktet, er de fire søgte tal x-3, x-1, x+1 og x+3. Ellers som a)


Skriv et svar til: Hjælp til at opstille en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.