Matematik

Hjælp

03. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Kan ik finde ud af dette

l:y=-3x+6

m: y=2,5x-7,5

n: y=0,2x+12

Nogen der kan vise mig fremgangs metoden?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2019 af PeterValberg

Hvad går opgaven ud på?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. september 2019 af KageSpiseren

lineær funktion


Svar #3
03. september 2019 af KageSpiseren

jeg vil gerne lære om hvordan jeg løser det.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2019 af PeterValberg

De tre forskrifter i #0 er rigtig nok lineære,
men hvad er det, du skal beregne i opgaven?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
03. september 2019 af KageSpiseren

skæring af x aksen hvis det kan passe


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. september 2019 af mathon

                     \small \small \begin{array}{lllll} l\textup{:}& \textup{sk\ae rer akserne i}&(0,6)&\textup{og}&(2,0)\\\\ m\textup{:}& \textup{sk\ae rer akserne i}&(0,-7.5)&\textup{og}&(3,0)\\\\ n\textup{:}& \textup{indeholder punkterne}&(-5,11)&\textup{og}&(0,12)\\\\ \end{array}


Svar #7
03. september 2019 af KageSpiseren

m: y=2,5x-7,5

Y=0

0=2,5x-7,5

7,5=2,5x

7,5/2,5

3=x


Svar #8
03. september 2019 af KageSpiseren

rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. september 2019 af PeterValberg

#5

For at bestemme skæring med x-aksen, sætte y = 0

For eksempel for l: y = -3x + 6 kræver skæring med x-aksen, at y = 0
Du skal altså løse ligningen:
-3x + 6 = 0
3x = 6
x = 2

Linjen l skærer således x-aksen i punktet (2, 0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. september 2019 af mathon

               \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{linjen}\qquad y=ax+b\\\textup{har} \\&\textup{sk\ae ring med x-aksen i}&\left ( \frac{-b}{a},0 \right )\\\\ &\textup{sk\ae ring med y-aksen i}&\left (0,b \right )\ \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.