Matematik

Bestem diskriminanten udtrykt ved b

05. september 2019 af MadsPeterB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven lyder som følge:

Der er givet en andengradsligning: 5x^2+b+5=0

a) Bestem diskriminanten udtrykt ved b

Er lidt i tvivl om denne del af opgaven. Definitionen af diskriminanten er d=b^2-4ac, og a og c er allerede givet. Er svaret så ikke bare:

d=b^2-4*5*5


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af SuneChr

Diskriminanten, d, i den generelle 2.grads ligning    ax2 + bx + c = 0    er
   d = b2 - 4ac  ⇔   b2 = d + 4ac  ⇔  |b| = √ (d + 4ac)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

#0: Jo, det er det.


Skriv et svar til: Bestem diskriminanten udtrykt ved b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.