Matematik

Sinus relationer

08. september 2019 af Nagodo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået en opgave hvor der er opgivet 2 vinkler og en side i en ikke retvinklet trekant. Vinkel A er 50.7. Vinkel C 112.8 Side b 5,3 cm

Jeg skal så finde længden af c og a


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af StoreNord

Start med at finde den sidste vinkel.


Svar #2
08. september 2019 af Nagodo (Slettet)

50,7 + 112,8 - 180 = 16,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2019 af StoreNord

Ja. Og
\frac{b}{sinB}=\frac{a}{sinA}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} B=180\degree-(50.7+112.8)\degree=16.5\degree\\\\ \frac{a}{\sin(50.7\degree)}=\frac{5.3}{\sin(16.5\degree)}\\\\ a=\frac{\sin(50.7\degree)}{\sin(16.5\degree)}\cdot 5.3\\\\ \frac{c}{\sin(112.8\degree)}=\frac{5.3}{\sin(16.5\degree)}\\\\ c=\frac{\sin(112.8\degree)}{\sin(16.5\degree)}\cdot 5.3\ \end{array}


Skriv et svar til: Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.