Dansk

Rødhætte - perspektivering (haster!)

09. september 2019 af hejjjjjjjjjj09 - Niveau: C-niveau

Hejsa! 

Er der nogen derude, som kender til nogle gode perspektiveringsmuligheder (noveller, romaner, film, mm.) når det kommer til eventyret "Den lille Rødhætte"? Vi har fokus på overgangen fra barn til voksen, så det kunne være super fedt, hvis der kunne perspektiveres til dette (og evt. hendes sexualitet) i stedet for genretræk eller komposition. 

Har allerede kigget på "Syndefaldet", og lidt andre noveller fra tidligere undervisning (småtteri...) 

På forhånd TAK!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2019 af DoctorRalph

Jeg ved ikke hvor markant et tema det er i den lille rødhætte, men du har sikkert fat i noget. Prøv evt. at kigge på "Den Blomstrene Have" (1993) af Naja Marie Aidt. Her kan der også videre perspektiveres til syndefaldsmyten.

Her er et lille resumé: 

""Novellen “Den blomstrende have” (1993) foregår i 1978 og handler om hovedpersonen Thomas (14) og hans bedste ven Erik (14), der sammen er på sommerferie i Thomas’ bedsteforældres sommerhus. Thomas’ kedelige kusine, Mette, er også med. Børnene er ved at blive voksne, og de begynder at nære følelser for hinanden. Erik er glad for Mette, mens Thomas udtrykker stor fascination af Erik, hvilket kan tolkes som, at Thomas nærer ubevidste seksuelle følelser for Erik. I løbet af ferien kommer Erik og Mette tættere på hinanden og ender med at kysse. Som følge heraf bliver Thomas jaloux og behandler Mette dårligt, hvorved han ufrivilligt kommer til at skubbe Erik fra sig."


Svar #2
11. september 2019 af hejjjjjjjjjj09

Tusinde tak! Dén vil jeg bestemt kigge nærmere på!


Skriv et svar til: Rødhætte - perspektivering (haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.