Kemi

Renhedsbestemmelse af FeSO^4, 7H2O

13. september 2019 af Mettabii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heej

Har lavet nogle FeSO4, 7H2O krystaller og skal nu renhedsbestemme dem.

Afvejede 0,1501 g af krystallen og opløste i 100 mL HNO3, og pipetterede derefter 1 mL af den opløsning over i en ny målekolbe og fortyndede den 100 gange. Deraf en FF=100*100=10000.

Målte prøven på AAS og fik en absorbans på 0,073.

Ud fra min standardrække har jeg linjens ligning: y(abs)=0,0221*x(konc)

 Har beregnet at min fortyndede konc.=3,303167 mg Fe/L

og den ufortyndede=33031,67 mg/L

Det er så her det går helt galt! jeg er nået frem til en renhedsprocent på alt mellem 0%-3000%, hvilket jo virkelig ikke giver mening! har selv prøvet alle mulige måder, men det virker ikke. 

Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig :) på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Hvis de .1501 gram afvejet krystaller er ren FeSO4 ,7 H20, så vil det forventede indhold af Fe/ L være

((150.1 . 55.845) / 278.02) · (1000/ 100·100) = 3.015 mg Fe/ L

så renhedsgraden af dit FeSO4, 7 H2O =

(mg FeSO4, 7 H2O/L) målt ·100 / (mg FeSO4, 7 H2O/L) forventet (3.303 · 100) / 3.015 = 109.6 %

Linje 2

150.1 = .1501 gram · 1000 = 150.1 mg

55.845 = molvægt Fe ( gram/ mol )

278.02 = molvægt FeSO4, 7 H2O ( gram / mol)

1000 er for at få koncentrationen / Liter

100·100 er fortyndingsfaktor


Svar #2
17. september 2019 af Mettabii (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Renhedsbestemmelse af FeSO^4, 7H2O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.