Matematik

andengradspolynomium

13. september 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.

Et andengradspolynomium er bestem ved:

p(x)=3*(x+5)*(x+7)

- Bestem konstanterne a,b og c når skrives på formen: a*x+b*x+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af SuneChr

Gang ud, reducér, sammenlign koefficienterne med standardformen.


Svar #2
13. september 2019 af Danmark2018

Ja, men jeg er nu ikke så god til sådan noget, så ved ikke hvordan man gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2019 af pure07

-5 og -7 er dine rødder. Dvs ved x = -5 eller x = -7 da er p = 0. Du kan skrive den i a*x2 +b*x+c form ved at se godt på de to første ligninger her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Quadratic_equation

r = -5 og s = -7 


Svar #4
13. september 2019 af Danmark2018

Hvordan finder jeg så konstanterne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2019 af ringstedLC

#2: Så er det bare op på hesten og se at få repeteret noget Folkeskolepensum om at gange ind i en parentes og gange to flerledede størrelser med hinanden.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/parenteser


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.