Matematik

Parabler

13. september 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved ligningen: 

y = 4*x+b*x+9

- Bestemparablens skæring med andenaksen.

- Bestem de værdier af b, for hvilke parablen har netop ét skæringspunkt med førsteaksen


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2019 af peter lind

sæt x=0

Find deskriminanten og sæt den lig 0. Det giver en ligning i b


Svar #2
13. september 2019 af Danmark2018

Hvordan finder jeg diskriminanten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2019 af StoreNord

b²-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2019 af n3296 (Slettet)

Hvordan udregner man diskriminanten når b = b, altså i formlen for diskriminanten starter den jo med b^2, men b i formlen er bare b, og ikke et tal? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2019 af ringstedLC

Når diskriminanten d = 0, har parablen ét skæringspunkt med x-aksen::

\begin{align*} y=4x^2+bx+9\Rightarrow d&=b^2-4\cdot 4\cdot 9 \\ d=0 &= b^2-4\cdot 4\cdot 9\Updownarrow \\ b &= \;? \end{align*} 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2019 af n3296 (Slettet)

Men hvordan kan jeg regne diskriminanten ud når der står et b? så kan jeg jo ikke få et tal ud? Så giver diskriminanten jo b^2-144 det kan den vel ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2019 af peter lind

Du skal ikke levere et tal af diskriminanten. Det bliver et udtryk som er afhængig af b. Sætter du diskriminanten =0 får du en ligning i b som angivet i #5. Denne ligning løser du og dermed finder du b


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.