Matematik

Målestoksforhold

13. september 2019 af Kira988 - Niveau: C-niveau

Hey vil i hjælpe med at regne dem, jeg er nemlig ikke så god til målestoksforhold.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: IMG_4149.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af StoreNord

mf = \frac{model}{virkelighed} =\frac{450\; m}{4497\; km}*\frac{1\; km}{1000\; m}=\frac{450}{4497000}=3:29980


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af AMelev

Det lyder som noget af en opgave at skulle lave en model, hvor afstanden fra sol til Neptun skal være 450 m - det er en halv km - så lang en strækning har I nok ikke til rådighed til jeres model.
Mon ikke der er smuttet et m, så der skulle have stået 450 mm. Tjek lige med jeres lærer.

Afstand til Neptun
Reelt: 4 497 mio. km  ~ 4 500 mio. km  = 4 500 000 000 mio mm
Model: 0.450 m = 450 mm
Størrelsesforhold = 450 mm/4 500 mio. km = 1 mm/10 mio. km = 1 mm/10 000 000 mio. mm,
så størrelsesforholdet er 1 : 10 000 000 000 000

Når modellen skal laves, skal I benytte, at 1 mm på pairet ~ 10 mio. km i virkeligheden.

Med forbehold for, at jeg har klokket i antal nuller. Tjek! 1 km = 1 000 m = 1 000 000 mm


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2019 af SuneChr

PLANETSTIEN  i  Hvidovre:
Stien starter ved Solen på Bjerget i Kystagerparken og ender ved Pluto i Mågeparken. Hele turen er ca. 6 km lang. Planetstien blev opført i 2001 som et projekt af en 9. klasse fra Frydenhøjskolen. Planeterne er støbt i bronze og har størrelsesforholdet 1 til 1 milliard. Stien går igennem områder med mange forskellige dyr og planter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke smuttet et m. Med et målestoksforhold på 1 : 10 000 000 000 000 bliver planeterne så små, at de næste trin i opgaven bliver absurde. Man kan ikke i gymnasiet lave så små planetmodeller. Man skal ud på de store afstande mellem plaeterne for at få et størrelsesforhold, hvor man kan se Mars. Med størrelsesforholdet 1 : 10 000 000 000 bliver den mindre end 1mm.

Det må være et gymnasium, der har adgang til en lang lige sti eller lignende.


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.