Matematik
Bevis
22. september 2019 af
Maria199412
-
Niveau: A-niveau
Er (a-b)=b samme som at sige (a-b)^2=b^2?
Svar #4
22. september 2019 af LeonhardEuler
En anden måde at at kigge på løsningsmængden.
Højre lighed giver dig at
(a - b)^2 -b^2 = a^2 - 2ab = a(a - 2b) = 0
eller ækvivalent at
a = 0 eller a = 2b
mens venstre lighed giver dig
a = 2b
Altså de to udsagn er ikke ækvivalente, men det er let at se,
at venstre lighed medfører højre lighed.
Højre lighed giver dig at
(a - b)^2 -b^2 = a^2 - 2ab = a(a - 2b) = 0
eller ækvivalent at
a = 0 eller a = 2b
mens venstre lighed giver dig
a = 2b
Altså de to udsagn er ikke ækvivalente, men det er let at se,
at venstre lighed medfører højre lighed.
Skriv et svar til: Bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
