Matematik

TANGENT HJÆLP AKUT

30. september 2019 af hq02 - Niveau: B-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe, med forklaring

bestem en ligning for tangenten til grafen for den naturlige eksponentialfunktion i det punkt, hvis x-koordinater 3

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af SuneChr

Vi har
(ex)' = ex
Tangentens røringspunkt hedder (3 , e3) og dens ligning er
y - e3 = e3(x - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2019 af StoreNord

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af ringstedLC

Den naturlige eksponentialfunktion er:

\begin{align*} e^x &= f(x)\Rightarrow f'(x)=e^x \\ y &= f'(x_0)\cdot \left ( x-x_0 \right )+f(x_0) \\ y &= f'(3)\cdot \left ( x-3 \right )+f(3) \end{align*}


Skriv et svar til: TANGENT HJÆLP AKUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.