Matematik

Andengradspolynium

01. oktober 2019 af josefinehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har en andengradspolynium, hvor jeg skal bestemme c, og kan ikke finde en metode jeg kan bruge. Har lavet opg. a, forstår bare ikke opg b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2019 af peter lind

Hvis x koordiatens toppunkt er x0 er y koordinaten for toppunktet f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du har en formel til beregning at toppunktets andenkoordinat, hvis du kender a,b og c. Brug denne formel "baglæns" dvs opstil den med bogstaver og indsæt de værdier, du kender. Regn så c ud.


Svar #4
01. oktober 2019 af josefinehansennn (Slettet)

Ville svaret så være -4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{lllll} &x_T=\frac{-b}{2a}&&y_T=c-a\cdot {x_T}^2\\\\ &x_T=\frac{-(-6)}{2\cdot 2}=\frac{3}{2}&&y_T=c-2\cdot \left ( \frac{3}{2} \right )^2\\\\ &&&5=c-\frac{9}{2}\\\\ &&&\frac{10}{2}+\frac{9}{2}=c\\\\ &&&c=\frac{19}{2} \end{array}


Skriv et svar til: Andengradspolynium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.