Matematik

Andengradspolynomiet

04. oktober 2019 af Heleneandersen151 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren til højre ses grafen for andengradspolynomiet f. (billag)

a) Brug faktoropløsning til at vise, at f har forskriften.

f(x)=-1/2x^2 - x + 12

Bestem differentialkvotienten f^i(2) og forklar betydningen af tallet i forhold til grafen for f.

Håber der er nogle da kan hjælpe og tak på forhånden.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2019 af peter lind

der er ingen faktorer i det du skriver så hvad er meningen ?

brug formel 133 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af ringstedLC

Funktionen kan faktoriseres ved at aflæse løsningerne.

\begin{align*} f(x) &= 0\Rightarrow x_1=\;?\;,\;x_2=\;? \\ f(x) &= -\tfrac{1}{2}\cdot \left ( x-x_1 \right )\cdot \left ( x-x_2 \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.