Matematik

Andengradspolynomium

07. oktober 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke få den rigtig, en som gider at give en hånd. Jeg skal finde toppunktet og rødderne. 

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af UCK999 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2019 af PeterValberg

Du har indsat c = 1 i beregningen af diskriminanten,
det er ikke korrekt, idet der ikke er noget konstantled c
i forskriften for g, derfor skal c indsættes værende lig med 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
07. oktober 2019 af TingtokTea

#3

Tak Peter, det hjalp. Gider du måske hjælpe mig med den næste? 

Vedhæftet fil:mathat.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2019 af PeterValberg

a er ikke lig med 0, a er lig med 1.
Når der ikke står et tal foran x2 eller x, så står der 1.

h(x)=x^2-2\sqrt{2}\cdot x+2

a=1
b=2\sqrt{2}
c=2

diskriminanten d:

d=b^2-4ac=(-2\sqrt{2})^2-4\cdot 1\cdot 2= (-2)^2\cdot(\sqrt{2})^2-8=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2019 af PeterValberg

Så toppunktet for h bliver:

T(x,y)=\left(\frac{-(-2\sqrt{2})}{2\cdot 1}\,,\,\frac{0}{4\cdot 1} \right )= (\sqrt{2}\,,\,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.