Matematik

Ensvinklede trekanter

07. oktober 2019 af sarajnsn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kunne hjælpe med opgave 1.  altså opgaverne a+b

Jjeg forstår det nemlig ikke, så håber I ville hjælpe.

( Jeg har lagt PDF fil, så I kan se opgaven)

Opgave a ) Bestem længden af siden EG

Opgave b) Bestem længden af siden AB

Vedhæftet fil: Matematik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

Find k ud fra forholdet mellem længderne af AB og FG

brug dernæst formel 31


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af AMelev

                             
FG = k·BC Løs ligningen mht. k
EG = k·AC Indsæt og beregn
FE = k·BA Løs ligningen mht. BA

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Svar #3
08. oktober 2019 af sarajnsn (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2019 af thelma333 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2019 af AMelev

#3 Nærmere bestemt hvad er det, du ikke forstår?
Du kender FG og BC fra tegningen. Indsæt dem i den første ligning og  bestem k.
Du kender nu k og du kender også AC. Indsæt i anden ligning.
I den tredje ligning kender du k og FE. Indsæt og løs ligningen.


Svar #6
08. oktober 2019 af sarajnsn (Slettet)

FG er  6 og BC er 4 men hvordan skal jeg indsætte dem i en ligning, og hvad menes der med bestem k?Hvordan indsætter jeg og løser ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2019 af AMelev

Ligningerne står jo i #2, men ellers burde du også selv kunne opstille dem ud fra de formler, som er opgivet i din opgaveformulering.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2019 af ringstedLC

I ensvinklede trekanter er forholdet mellem de ensliggende sider det samme:

\begin{align*} \frac{|EF|}{|AB|}=\frac{|EG|}{|AC|} &= \frac{|FG|}{|BC|}=\frac{6}{4}=1.5=k\Downarrow \\ \frac{|EG|}{|AC|} &= 1.5\Downarrow \\ \frac{|EG|}{2} &= 1.5 \\ \frac{4.5}{|AB|} &= 1.5 \end{align*}


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.