Matematik

procentpoint

14. oktober 2019 af shain - Niveau: 9. klasse
Du skal betale 0,5% p.a. i rente på dit banklån. Du har lånt 100kr. Banken hæver lånet med 50 procentpoint. Hvad skal du i alt betale? Nogen der ved, hvordan dette regnes ud?

siger man *0,5%+50)*100?
0,5*100?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

0.5 % p.a bliver til .5 +50 = 50.5 % p.a

Så hvis du låner 100 i et år, skal du betale 50.50 kr. i rente


Svar #2
14. oktober 2019 af shain

Er det så 150 man skal betale i alt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 2

Helt præcist 150.50 kr

100 + (100 · 50.50) / 100 = 150.50 kr


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Læser du opgaven rigtigt? Det lyder mærkeligt at renten bliver hævet fra 0,5% til 50,5%.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2019 af SuneChr

De 0,5% hæves med 50%-point
Det vil sige, at renten, efter den er blevet hævet, nu er  0,5% + 50% af 0,5% = 0,5% + 0,25% = 0,75%
Lånets tilbagebetaling:  100,00 kr + 0,75% af 100 kr


Svar #6
14. oktober 2019 af shain

Her er opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

155 er det rigtige svar.

Ønsker du en forklaring ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2019 af Soeffi

#6...

Kan man ikke se svarerne på restudy?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

#8
#6...

Kan man ikke se svarerne på restudy?

Jo


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2019 af SuneChr

# 7
Ja, - ønsker en forklaring.


Svar #11
14. oktober 2019 af shain

Ja vil gerne have en forklaring

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

1: Procentpoint betyder blot forskel på 2 procenttal: 

Hvis du har en rente på 3% og stiger med 0,8. betyder det blot at den ændres fra 3% til 3,8 % 


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Løsning på opgavem er:

Du skal betale 0,5% p.a. i rente på dit banklån. Du har lånt 100kr. Banken hæver lånet med 50 procentpoint. Hvad skal du i alt betale? Nogen der ved, hvordan dette regnes ud?
 

Så den ændres fra 50% til 55% 

0,5=1,55%

100*1,55=155


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. oktober 2019 af Soeffi

#0. Hvad menes med at "hæve et lån"? ...Hæve det lånte beløb eller rentesatsen? For mig at se er det mere en opgave i tekstforståelse end matematik!


Svar #15
14. oktober 2019 af shain

50 procentpoint er det samme som 50% ?undskyld men det er længe siden jeg har haft procentregning

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Til jer der har deltaget i denne tråd

Svaret på shains spørgsmål er ifølge restudy 155 kr  Til opgaven står der at man skal skal lægge

de to procentsatser  sammen. Altså .5 + 50 = 50.5% p.a  og lånebeløbet er 100. Så resultatat kan ikke blive 155 kr. efter 1 år.  Jeg vil holde fast i at beløbet er 150.50 kr efter 1 år

Restudy har en anden opgave i samme serie

Renten er 12.5 % p.a , lånebeløbet 1200000 kr .Banken hæver lånet med 3.75 procentpoint

Altså 16.25 % p.a Efter 1 år er lån og rente blevet til (1.1625 ·1200000) = 1395000 kr

og svaret på opgaven er 1395000 kr


Svar #17
14. oktober 2019 af shain

hvor kommer til 5 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#17 hvor kommer til 5 fra?


             Hvis det # 16  du mener, står der .5  (0.5)


Svar #19
14. oktober 2019 af shain

ok tak

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. oktober 2019 af AMelev

Efter min menig giver opgaven ikke mening (sprogligt miskmask). Lånet kan øges med 50%, og bliver så 150 kr, elller rentsatsen kan øges med 50 prcoentpoint til 50.5 %
Procentpoint er forskel på to procenttal.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.