Matematik
PLEASE HJÆLP MED REGNEFORSKRIFT TIl AFLEVERING TIL IMORGEN!!!!!
jeg beregnet forskriften for f som er
f(x)= 3*x+7, x ≤ -1
0.x+4, -1< x ≤ 3
-4 * x + 16 , x >3
men hvad er forskriften for g???? har lavet det her indtil videre, men kan ik aflustte dem
g(x) = 3*x+8, x ???
0,5*x + 2,5 , x ????
-4 * x + 8 , x ???
PLEASE HJÆLP
PÅ FORHÅND TAK
Svar #1
19. oktober 2019 af ringstedLC

For begge opgaver:
Se her om stykkevise funktioner: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/funktioner/stykkevise-funktioner
f: Bør skrives som en gaffelforskrift og reduceres yderligere, - "0.x".
g: Skrives også som en gaffelforskrift. Er ikke "3x + 8", men 3x + ?
Det var meget bedre, hvis du nøjedes med at bruge store bogstaver, når sætningen påbegyndes:
Jeg har aflæst og derefter beregnet ...
og lavede en god overskrift.
Svar #2
19. oktober 2019 af AMelev
Angiv altid, hvad det er, du har bestemt og hvad du beregener. Giv de enkelte delfunktioner numre, så man let kan se, at de er delfunktioner af f.
f1(x) = 3x +7, x ≤ -1
f2(x) = 0x + 4, -1 < x ≤ 3 (NB! 0.x giver ikke mening)
f3(x) = -4x + 16 +3, x > 3
og så sætter du forskrifterne ind i en gaffelforskrift
Hvis du kigger efter, kan de se, at 1. og 3. delfunktion er den samme for f og g, så du mangler bare at bestemme forskriften for g2(x) og tjekke x-intervaller.
I f-grafen støder de to delfunktioner sammen i de to skillepunkter x = -1 og x = 3. Derfor er det ligegyldigt, om du lader f1 elller f2 gælde for x =1, og tilsvarende f2 elller f3 gælde for x =3.
I g-grafen støder de ikke sammen i x = -1, så der kan du ikke selv bestemme.
g1 gælder ikke for x = -1, da der en åben bolle. Den gælder altså for x < 1.
Da der er lukket bolle i x = -1 på g2-grafen, gælder g2 den for -1 ≤ x ≤ 3 (alt afhængig af, om du vil knytte
x = 3 til g2 eller g3).
Jeg er sikker på, at du har helt styr på at finde forskrift for g2.
Ad #1: En overskrift som fx "Forskrift for stykkevis lineær funktion" ville fortælle, hvaf opgaven handler om, og så kan andre søge og blive klogere.
Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP MED REGNEFORSKRIFT TIl AFLEVERING TIL IMORGEN!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
