Matematik

Hej, Jeg har meget brug for hjælp.

21. oktober 2019 af Mads123456780 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opstil en forskrift

Ida løber på et løbebånd i et træningscenter. 

Hun løber 2 km på 15 minutter. 

Hun vil gerne regne ud, hvor langt hun løber på 5 minutter.

Opstil en funktionsforskrift, så Ida kan beregne, hvor langt hun løber på 5 minutter.
Benyt forskriften til at beregne, hvor langt hun løber på 20 minutter.
Benyt forskriften at beregne, hvor lang tid hun skal løbe, hvis hun gerne vil løbe 7,5 km.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2019 af AMelev

Lav er overskrift, der angiver, hvad opgaven går ud på. Alle, der skriver herind, har brug for hjælp.

Lad x = løbetid (målt i min.) og y = Løbedistance (målt i km)
Da Ida løber med en konnstant fart er y = a·x, hvor a er løbedistancen (km) pr. min
1) Bestem a og indsæt i forskriften.
2) Indsæt x = 20
3) Løs ligningen y = 7.5
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2019 af mathon

Brug
              \small \begin{array}{llll} \textup{hastighed}=\frac{\textup{vejl\ae ngde}}{\textup{tid}}\\\\ &v=\frac{L}{t}\\\\ &v=\frac{2}{15}\qquad\textup{enhed }\frac{\textup{km}}{\textup{min}}\\\\ \textup{l\o bel\ae ngde:}&L=\frac{2}{15}\cdot t\\\\ \textup{l\o bel\ae ngde p\aa \ 5 min:}&L=\frac{2}{15}\cdot 5=\frac{2}{3}\; km\\\\ \textup{l\o bel\ae ngde p\aa \ 20 min:}&L=\frac{2}{15}\cdot20=\frac{8}{3}=2\tfrac{2}{3}\; km\\\\ \textup{l\o betid}&t=\frac{L}{\frac{2}{15}}=\frac{15\cdot L}{2}\\\\ \textup{l\o betid for 7.5 km:}&t=\frac{15\cdot 7.5}{2}=56.25\; min=56\tfrac{1}{4}\; min \end{array}


Skriv et svar til: Hej, Jeg har meget brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.