Matematik

Bestem ligning for linje

21. oktober 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

I vedhæftede opgave er jeg kommet frem til

dist(p,l)=10.8

jeg er ret lost på spørgsmål b.. 

hvad er am, og hvad er al


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2019 af PeterValberg

a_m og a_l henviser til hældningskoefficienterne for linjerne m og l

For l's vedkommende kan den aflæses af den givne ligning:-)

a_l=-\tfrac23

for at bestemme hældningskoefficienten for m, kan du benytte dig af:

a_m\cdot a_l = -1\quad\Leftrightarrow\quad m\perp l

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem ligning for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.