Matematik

Regneregler

24. oktober 2019 af Maria199412 - Niveau: A-niveau
Hej
a^2+b^2+2ab

Hvad går ud med hinanden her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2019 af janhaa

nothing


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2019 af Mathias7878

a^2+b^2+2ab = (a+b)^2

hvilket ikke kan reduceres yderligere

- - -

 

 


Svar #3
24. oktober 2019 af Maria199412

Altså jeg har en normal densitet funktion her:

-N/2*log(2pisigma^2)-1/2*sigma^2*sum(y-xb)^2

Hvis man fjerner konstanter væk så kommer man frem til sum(y-xb)

Men hvor i anden hen? Altså jeg estimere en lineære model ved hjælp maksimum likehood

Svar #4
24. oktober 2019 af Maria199412

Hvis man har en ligning her: (a-b)^2/ c^2

Går 2 ud her som er opløftet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2019 af ringstedLC

#4: Det er ikke en ligning.

\begin{align*} \text{Generelt}:\frac{a^2}{b^2} &= \left ( \frac{a}{b} \right )^2 \end{align*}


Svar #6
24. oktober 2019 af Maria199412

Så de går ikke ud med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2019 af ringstedLC

#6: Nej, potensen er jo ikke en faktor.

\begin{align*} \frac{(a-b)^2}{c^2} &= \frac{(a-b)\cdot (a-b)}{c\cdot c} \\ &= \frac{a-b}{c}\cdot \frac{a-b}{c} \\ &= \left (\frac{a-b}{c}\right )^2 \end{align*}


Svar #8
24. oktober 2019 af Maria199412

Hvis der står (a-b)^2/ ^2

Altså, hvis man fjerner konstant væk

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2019 af ringstedLC

Det kan der ikke stå.


Svar #10
24. oktober 2019 af Maria199412

Jeg skal estime en lineære model ved hjælp maksimum likehood.

Jeg har probabilit funktion:


N/2*log(2pisigma^2)-1/2*sigma^2*sum(y-xb)^2

Vi ønsker ikke have konstanter med som sigma og nu. Vi ønsker at have y-xb. Men jeg forstår ikke hvorfor min lærer ikke tager i anden med. Han siger sum y-xb hvorfor det?

Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.