Matematik

Sandsynlighedsregning

25. oktober 2019 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe med opgave c?


Svar #1
25. oktober 2019 af helpn

Jeg har desuden fået opgave b) til at være 20 kombinationer, men er ikke helt sikker på det er korrekt. Er der en der kan bekræfte det?

Brugte formlen: \frac{(n-1+r)!}{((n-1)!·r!)}

Hvor n=4, og r=3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2019 af peter lind

Du skal vælge 3 kugler is blandt 4. Der er 43 muligheder,  Desuden skal du vælge topping blandt 4 muligheder det giver i alt 4*43 = 44 muligheder


Svar #3
25. oktober 2019 af helpn

Er det til b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2019 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2019 af ringstedLC

Men du skal også vælge "bæger" eller "vaffel":

\begin{align*} 4\cdot 4^3{\color{Red} \,\cdot \,2} &= 2\cdot 4^4 \end{align*}


Svar #6
25. oktober 2019 af helpn

Hvad så med c?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2019 af peter lind

Du regner ud på samme måde for 1, og 2 kugler. De resultater adderer du til resultatet i #5


Svar #8
25. oktober 2019 af helpn

Tak for hjælpen! God weekend :)

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.