Matematik

Permutationer

02. november 2019 af Curiosity4life - Niveau: 7. klasse

Nogen der gider at forklare mig hvordan man fx har 5 tal at vælge i mellem (1,2,3,4,5) og spørgesmålet er "hvor mange trecifrede tal kan du lave ud af disse" ? Altså man kunne jo også prøve at skrive alle de muligheder du kan ned, men det vil tage ALT for lang tid og det kan ikke altid være præcist. Jeg fik metoden fortalt for længe siden, nu kan jeg ikke huske det.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af SuneChr

Alle trecifrede tal skal sikkert have forskellige cifre. Vi kan betragte et skema med tre ruder i, som skal udfyldes:                    |  |  |  |
Første rude kan udfyldes på 5 måder
Anden rude kan udfyldes på 4 måder
Tredje rude kan udfyldes på 3 måder
Alt i alt        5·4·3  måder


Svar #2
02. november 2019 af Curiosity4life

Virkelig! Tak skal du have, du har lige gjort min dag meget bedre!


Svar #3
02. november 2019 af Curiosity4life

men hvad hvis du kun har tre muligheder? (1,2,3) jeg ved at svaret bliver 27. Men det giver ikke helt mening hvis du sagde:
første rude kan udfyldes på 3 måder

anden rude kan udfyldes på 2 måder

tredje rude kan udfyldes på 1 måde

det giver jo 9


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2019 af SuneChr

3·2·1 = 6           Tre forskellige cifre (≠ 0)* kan sammenstilles på 6 måder.
____________
* 0 står ikke på førstepladsen, derfor.


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2019 af Soeffi

#3...jeg ved at svaret bliver 27. 

Det tyder på, at cifrene gerne må være ens.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2019 af SuneChr

# 5
Ja, hvis cifrene må bruges igen, er det korrekt  33


Svar #7
02. november 2019 af Curiosity4life

ja jeg fandt også lige ud af det


Svar #8
02. november 2019 af Curiosity4life

vent så det vil sige at Sune har forklaret mig metoden til at finde svaret, hvor man ikke mr bruge cifrene igen. Men hvordan finder man så ud af det når man må? er det bare fx: 5 i tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2019 af SuneChr

# 7   Nu driller vi lidt !
Hvor mange 6-cifrede tal kan man så få af hele talsystemets ti cifre, når hvert ciffer kun må bruges én gang?
Vink:  Bemærk # 4 under stregen.

# 8,   ja.  53


Svar #10
02. november 2019 af Curiosity4life

151200? wow det lyder usansynligt, jeg har nok også gjort noget forkert

1. rude=10

2=9

3.=8

4.=7

5.=6

6.=5

10*9*8*7*6*5=151200

Undskyld, hvis det er forkert og hvis jeg spilder din tid


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2019 af SuneChr

1.                     alle cifre minus 0                                         =  9
2.                     alle cifre minus det ene fra førstepladsen   =  9
3.                                                                                         =  8
4.                                                                                         =  7
5.                                                                                         =  6 
6.                                                                                         =  5
                                                      Gang mulighederne      = ..........                   


Svar #12
03. november 2019 af Curiosity4life

Vent det forstod jeg ikke...

Skriv et svar til: Permutationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.