Matematik

Hjæælp:(

04. november 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er igang med en opgave men ved ikke hvordan jeg skal lave den:( Kan nogen hjælpe mig med disse opgaver og fortæller mig hvordan jeg skal lave dem? (tjek billag) 

Tak på forhånd:

Vedhæftet fil: matematik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2019 af Mathias7878

Hvad har du selv prøvet? 

- - -

 

 


Svar #2
04. november 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

#1

Hvad har du selv prøvet? 

Ja, jeg har prøvet indtilvidere ved jeg at det er en eksponentiel funktion..... men ved ikke hvordan jeg skal lave opgaverne :(( hvis du kan give mig hints! det er ikke fordi at jeg siger at I skal lave opgaven for mig! men bare hjælpe mig igang så jeg kan forstå den!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2019 af Mathias7878

i a) skal du bruge at en eksponentiel funktion er givet på formen

  f(x) = b\cdot a^x

hvor b angiver startværdien, dvs. antallet af rygere til tiden x = 0, som må være lig 721. Dog kender du ikke a, men du kender antallet af rygere til tiden x = 42, da 2012-1980 = 42 og f(x) til x = 42 da f(x) betegner antallet af rygere, dvs. du skal egentlig blot løse

  967 = 721\cdot a^{42}

mht a.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2019 af ringstedLC

Ja, det var jo ikke meget udfra al den tekst og tal.

\begin{align*} \Delta x=x_2-x_1 &= 2012-1980\;,\;x_0=0\approx1980 \\ \Delta y=y_2-y_1 &= (967-721) \,\text{mio.} \\ R(x) &= b\cdot a^x \\ b &= \;? \;\;(a^0=1) \\ a &= \;? \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Hjæælp:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.