Kemi

Barium

06. november 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvad er den mindste mængde vand, der skal bruges for fuldstændigt at opløse 1 g BaSO4?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af mathon

som opfølgning på

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1920158#1920191

                 \small \begin{array}{llll} \textup{mindste vandm\ae ngde:}&\frac{1\; g}{0.003132\; \frac{g}{L}}=319.285\; L \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Opløselighedsproduktet for BaSO4 = 1.0842·10-10 M2

Gram BaSO4 der kan opløses i en liter  H2O = 233.38 · √ 1.0842 · 10-10 = 0.002430 gram

Liter H2O  der skal til for at opløse 1 gram BaSO4 er 1 / 0.002430 = 411,52 Liter


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Hej # 1

Opløselighedsproduktet for BaSO4 er ikke 1.8 · 10-10 M2 men 1.0842 · 10-10 M2 ,

derfor bliver dit resultat forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2019 af mathon

I HANDBOOK of CHEMISTRY and PHYSICS CRC PRESS
er opløseligheden af \small BaSO_4 opgivet til

                     \begin{array}{c|c}\\ \textup{\textbf{Cold} water}&\textup{\textbf{Hot} water}\\ \hline 0.000222\; \frac{g}{100\; mL}&0.000336\; \frac{g}{100\; mL} \end{array}

dvs mindste vandmængde
til opløsning af 1 g BaSO_4

                     \begin{array}{c|c}\\ \textup{\textbf{Cold} water}&\textup{\textbf{Hot} water}\\ \hline450.45\; L&297.62\; L \end{array}


     
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

#2

Opløselighedsproduktet for BaSO4 = 1.0842·10-10 M2  25º Celsius

Gram BaSO4 der kan opløses i en liter  H2O = 233.38 · √ 1.0842 · 10-10 = 0.002430 gram

Liter H2O  der skal til for at opløse 1 gram BaSO4 er 1 / 0.002430 = 411,52 Liter


Skriv et svar til: Barium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.