Kemi

opløselighed

05. november 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal vise med en beregning om magnesiumhydroxid har højere eller lavere opløselighed (mol·L–1) end bariumsulfat?

vi kender opløselighedsproduktet af Magnesiumhydroxid som er 5,47*10^12 og for barium sulfat er det 1,8*10^-10 :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} &Mg(OH)_2&\left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=5.47\cdot 10^{-12}\; M^3\\\\ &BaSO_4&\left [ Ba^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=1.8\cdot 10^{-10}\; M^2\\\\ \textup{kaldes}&\textup{den }&\textup{mol\ae re opl\o selighed for hvert stof for }s\\\\ \textup{haves:}&Mg(OH)_2&s\cdot (2s)^2=5.47\cdot 10^{-12}\; M^3\\\\ &&s=\sqrt[3]{\frac{5.47\cdot 10^{-12}\; M^3}{4}}=1.11\cdot 10^{-4}\; M\\\\ \textup{dvs}&&\left (1.11\cdot 10^{-4}\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 58.32\; \frac{g}{mol} \right )=0.006474\; \frac{g}{L}=6.474\; \frac{mg}{L}\\\\ &BaSO_4&s\cdot s=1.8\cdot 10^{-10}\; M^2\\\\ &&s^2=1.8\cdot 10^{-10}\; M^2\\\\ &&s=\sqrt{1.8\cdot 10^{-10}\; M^2}=1.342\cdot 10^{-5}\; M\\\\ \textup{dvs}&&\left (1.342\cdot 10^{-5}\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left (233.38\; \frac{g}{mol} \right )=0.003132\; \frac{g}{L}=3.132\;\frac{mg}{L} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2019 af Buma (Slettet)

Hvorfor skriver du s*s?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af Buma (Slettet)

Men hvad er s lige med altså hvad fortæller det os

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2019 af mathon

læs linje 3 i #1.


Skriv et svar til: opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.