Matematik

Optimering

12. november 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

a) Angiv bredden b udtrykt ved x

b=2x

b) Gør rede for at æskens rumfang (målt i dm^3) som funktion af højden x er bestem ved R(x) = x*(12-x)*(6-x)

c) Bestem x, æskens rumfang bliver størst muligt. 

Mangler hjælp til b og c

opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Optimering.PNG

Svar #1
12. november 2019 af Lykke93

Jeg har til b skrevet:

V=l*b*h

l=12-x

b: 12 =2b+2x \leftrightharpoons 6=b+x \rightleftharpoons b= 6-x

h=x

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2019 af StoreNord

a)
   b = (12-2x)/2 = 6-x

b) Ja
   V=lbh=(12-x)*(6-x)*x
 


Svar #3
12. november 2019 af Lykke93

#2

a)
   b = (12-2x)/2 = 6-x

Ja selvflgelige ved ikke hvorfor jeg har skrevet 2x. 


Svar #4
12. november 2019 af Lykke93

Fedt så er det kun opgave c jeg ikke helt forstår. 

Jeg har differentieret den og fundet nulpunkterne men er ikke sikker på hvad jeg skal gøre herefter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2019 af StoreNord

Du skal ikke finde nulpunkter.
Du skal finde ud af, hvor f' er 0.


Svar #6
12. november 2019 af Lykke93

Det har jeg gjort. 

DEr har jeg fået x = 2,536 v x= 9,464 vil det så sige at hvis rumfanget skal være størst muligt så skal x = 2,536? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2019 af StoreNord

f' er kun 0 eet sted.
f(x)=x²-18x+72
f'(x)=2x-18       = 0     =>     x=9


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2019 af StoreNord

Ved nærmere eftertanke ser jeg, at jeg har glemt at gange med højden, Sorry, det hele er forkert.

Skærmbillede fra 2019-11-12 21-20-10.png


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2019 af StoreNord

Det her er vist rigtigt.

Skærmbillede fra 2019-11-12 21-29-47.png


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.