Matematik

hjælp

19. november 2019 af musti76 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2019 af janhaa

a)

g(6) = -1 => f(-1) = 6

f(6) = 20 => g(20) = 14

b)

f o g (x) = 2(0,5x-4) + 8 = x

c)

g o f (x) = 0,5(2x+8) -4 = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2019 af AMelev

#0 Helt generelt. Når du har forskriften for en funktion f(x), så kan det være en god idé i tankerne at erstatte x med en tom parentes. Den kan du så fylde ud med hvad som helst (næsten) - det skal bare være det samme.

Eksempel
f(x) = 2\cdot x^2+3\cdot x+5
f(\: \: \: ) = 2\cdot (\: \: \: )^2+3\cdot (\: \: \: )+5
                                     
f(     ) = 2·(     ) + 8 og g(    ) = 0.5·(    ) - 4

a) g(6 ) = 0.5·( 6 ) - 4 ⇔ g(6) = -1 ⇒ 
f( g(6) ) = 2·( g(6)) + 8 = 2·( -1) + 8 = ...


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.