Matematik

Sandsynlighedsparameteren

24. november 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

Fra et almindeligt spil kort trækkes et kort, og det noteres om kortet er en hjerter. Forsøget gentages 11 gange. 

Angiv sandsynlighedsparameteren og antalsparameteren, og opskriv en formel til beregning af sandsynligheden for, at der blandt de 11 kort er netop 6 hjertere. 

Sandsynlighedsparameteren p er det bare at sige P(52,11)?

Antalsparameteren n tænker jeg vel er 11 da forsøget gentages 11 gange. 

Er i tvivl om hvilken formel jeg skal opstille. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2019 af peter lind

p=1/4 da en fjerdedel af kortene er hjerter

antalsparameteren du har angivet er korrekt


Svar #2
24. november 2019 af Lykke93

P(X=r)=K(n,r)·p^r·(1-p)^(n-r)

Er det denne formel jeg skal bruge til at beregningen af sandsynligheden?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. november 2019 af AMelev

#2 Ja, men den skal lige skrives rigtigt. 
P(X=r)=K(n,r)·p^r·(1-p)^{\color{Red} {n-r}} Når du i denne formeleditor skal opløfte i flere ting, skal du benytte {} ikke ().

X = antal hjerter n = 11 og p = 1/4 = 25%  X ~ b(11,1/4)
?P(X = 6) = k(11,6)\cdot 0.25^6\cdot 0.75^5P(X=6)=K(11,6)\cdot 0.25^6\cdot 0.75^5
 


Svar #4
24. november 2019 af Lykke93

Fedt så har jeg gjort det rigtigt. Tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsparameteren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.