Matematik

Differentialligninger

02. december 2019 af Genjutsu - Niveau: A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af janhaa

1)

y = x*ln(x)

y ' = ln(x) + 1

der:

y'=1+\ln(x)+1=\frac{y}{x}+1=\frac{x*\ln(x))}{x}+1=\ln(x)+1\\ ok


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Opgave 9}\\ &a)&M(x)=\frac{15.50}{1+C\cdot e^{-0.00572\cdot x}}\\\\ &&13.1=\frac{15.50}{1+C\cdot e^{-0.00572\cdot 400}}\\\\ &&1+C\cdot e^{-0.00572\cdot 400}=\frac{15.50}{13.1}=1.1832\\\\ &&C\cdot e^{-2.288}=0.1832\\\\ &&C=\frac{0.1832}{e^{-2.288}}=1.8055 \\\\ &&M(x)=\frac{15.50}{1+1.8055\cdot e^{-0.00572\cdot x}}\\\\\\\\ &b)&f(x)=700\cdot M-1.97\cdot x\\\\ &&f(x)=\frac{10850}{1+1.8055\cdot e^{-0.00572\cdot x}}-1.97\cdot x \end{array}


Svar #3
02. december 2019 af Genjutsu

#2

                     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Opgave 9}\\ &a)&M(x)=\frac{15.50}{1+C\cdot e^{-0.00572\cdot x}}\\\\ &&13.1=\frac{15.50}{1+C\cdot e^{-0.00572\cdot 400}}\\\\ &&1+C\cdot e^{-0.00572\cdot 400}=\frac{15.50}{13.1}=1.1832\\\\ &&C\cdot e^{-2.288}=0.1832\\\\ &&C=\frac{0.1832}{e^{-2.288}}=1.8055 \\\\ &&M(x)=\frac{15.50}{1+1.8055\cdot e^{-0.00572\cdot x}}\\\\\\\\ &b)&f(x)=700\cdot M-1.97\cdot x\\\\ &&f(x)=\frac{10850}{1+1.8055\cdot e^{-0.00572\cdot x}}-1.97\cdot x \end{array}

er der ikke mere til opgave b) ? wordmat crasher når jeg siger f'(x)=0 for at undersøge maksimum - den x værdi som giver størst fortjeneste


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.