Matematik

polynomier og differentialregning

03. december 2019 af kasper321123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, håber nogle kan hjælpe mig med disse 2 spørgsmål for jeg stinker når det kommer til polynomier og diff regning.

jeg har har sat filen med spørgsmålene ind så i kan bare åbne den og se.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: spørgsmål.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af janhaa

f=ax^2+bx+c\\ \\ f' = 2ax+b=0 \\ x=-\frac{b}{2a}


Svar #2
03. december 2019 af kasper321123 (Slettet)

er det til første spørgsmål?

hvis det er, hvad så med det andet spørgsmål med toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llll}a) &&f(x)=ax^2+bx+c\\\\ &&f{\, }'(x)=\left (ax^2+bx+c \right ){}'=\left ( ax^2 \right ){}'+\left ( bx \right ){}'+c{}'\\\\ &&f{\, }'(x)=a\cdot 2\cdot x^{2-1}+b\cdot 1\cdot x^{1-1}+0\\\\ &&f{\, }'(x)=2ax+b\\\\\\\\ b)&\textup{i toppunktet er der }&\textup{vandret tangent}\\ &\textup{hvorfor:}\\&&f{\, }'(t_x)=2a\cdot t_x+b=0\\\\ &&t_x=\frac{-b}{2a} \end{array}


Svar #4
03. december 2019 af kasper321123 (Slettet)

mange tak


Svar #5
03. december 2019 af kasper321123 (Slettet)

men mathon, kan du måske forklare det med ord? fordi det er en potiental spørgsmål til eksamen og jeg kan ikke lige umiddlebart forklare hvad du har gjort der

ville sætte stor pris på det


Skriv et svar til: polynomier og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.