Kemi

Titrering og titreringskurve

04. december 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg skal skitsere en titreringskurve, og jeg går ud fra at vi først bliver nød til at beregne pH for hver af stofferne?

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Svar #2
04. december 2019 af TingtokTea

#1 

Tak skal du have. Men da jeg godt kunne tænke mig at få uddybet min viden, så kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan man beregner det når det er en stærk syre og en svag base. I min bog kan jeg kun finde to afsnit, nemlig stærk syre og stærk base, og stærk base og svag syre. 

Men jeg kan se at HCI er en stærk syre og NH3 er en svag base.  Men jeg går ud fra det måske er samme måde som stærk syre og svag base? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af mathon

Følgende pH-beregninger vil understøøte graftegningen

1) VHCl  = 0.0 mL pH=?

2) VHCl  = 4.0 mL pH=?

3) VHCl  = 5.0 mL pH=?

4) VHCl  = 6.0 mL pH=?

5) VHCl  = 10.0 mL pH=?

6) VHCl  = 14.0 mL pH=?

7) VHCl  = 16.0 mL pH=?

8) VHCl  = 20.0 mL pH=?

Vis de 8 udregninger, idét du begrunder valg af formel samt denne formels betingelse 

Skitser titreringskurven 


Svar #4
04. december 2019 af TingtokTea

Kan se du svarede, men ved ikke om i kan se mit spørgsmål ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2019 af janhaa

pH 0,1 M NH3:

pOH=0,5(pK_b - \log(0,1)=2,88\\ pH = 11,13


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllllll} 1)&pH=7+\frac{1}{2}\cdot (pK_s+\log(c_b))\\\\ &pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.25+\log(0.1) \right )&=&11.13\\\\ 2)&pH=9.25+\log\left ( \frac{20-4}{4} \right )&=&9.85\\\\ 3)&pH=9.25+\log\left ( \frac{20-5}{5} \right )&=&9.73\\\\ 4)&pH=9.25+\log\left ( \frac{20-6}{6} \right )&=&9.62\\\\ 5)&pH=9.25+\log\left ( \frac{20-10}{10} \right )&=&9.25\\\\ 6)&pH=9.25+\log\left ( \frac{20-14}{14} \right )&=&8.88\\\\ 7)&pH=9.25+\log\left ( \frac{20-16}{16} \right)&=&8.65\\\\ 8)&pH= \frac{1}{2}\cdot\left(9.25-\log(0.05) \right )&=&5.26 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2019 af janhaa

9) 25 ml HCl => excess of HCl

n(HCl) = (25*0,1 - 20*0,1) mmol = 0,5 mmol

[HCl] = 0,0111 M 

pH = 1,95


Svar #8
04. december 2019 af TingtokTea

#7 

Okay, jeg kan slet ikke finde rundt i det formler her. I svar 5, hvordan får du det til 11,13 ud fra pOH på 2,88 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. december 2019 af janhaa

#8

#7 

Okay, jeg kan slet ikke finde rundt i det formler her. I svar 5, hvordan får du det til 11,13 ud fra pOH på 2,88 ? 

pH + pOH = 14


Svar #10
04. december 2019 af TingtokTea

#9 

Er det samme måde du finder pH for syren? Jeg beklager mine manglende evner. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2019 af janhaa

#10

#9 

Er det samme måde du finder pH for syren? Jeg beklager mine manglende evner. 

pH=-\lg([H^+])\\ og\\ pOH=-\lg([OH^-])\\


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2019 af Soeffi

#0. 


Svar #13
04. december 2019 af TingtokTea

#10 

Er pH for HCl ikke blot 1 ? 


Skriv et svar til: Titrering og titreringskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.