Matematik

Projektion og normalvektor

05. december 2019 af stx321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved, dette spørgsmål er blevet stillet før, men alle svarene refererer til ting, der ikke øjensynligt er i det nuværende mat-b-pensum. Derfor:

Beregn koordinaterne til projektionen af punktet p(5 4) på linjen med ligningen y = 4 − 2x

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af PeterValberg

Se video nr. 27 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&l\textup{:}& y=-2x+4\\\\ \textup{projektionslinjen}\\\textup{gennem (5,4)}\\\textup{har ligningen:}&&y=\frac{1}{2}x+b\\\\ &&4=\frac{1}{2}\cdot 5+b\\\\&&b=\frac{3}{2}\\\textup{dvs}\\&&y=\frac{1}{2}x+\frac{3}{2}\\\\\textup{projektionspunktet}\\ \textup{er sk\ae ringspunktet}\\ \textup{mellem }l \textup{ og}\\ \textup{projektionslinjen:}&&y=-2x+4=\frac{1}{2}x+\frac{3}{2}\\\\ &&x=1\\\\ &&y=-2\cdot 1+4=2\\\\\\\textup{punktet (5,4)'s}&&\textup{projektion p\aa \ linjen }l\textup{ er \textbf{{\color{Red} (1,2)}}} \end{array}


Skriv et svar til: Projektion og normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.