Matematik

Planintegral

09. december 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x,y)=e^(x^2+y^2)

D= {(x,y) ∈ R^2: 1 ≤ x^2 + y^2 ≤ 9}

Jeg skal opstille et planintegral, men jeg har svært ved at se, hvilke nedre og øvre grænser der er tale om. Jeg er kun kommet frem til at 

1 ≤ x ≤ 3, men jeg kan ikke komme frem til noget fornuftigt for y? Måske er y's også bare 1 til 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af peter lind

Omskriv til polære koordinater. så bliver der nemt


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af janhaa

I=\int_0^{2\pi}\int_{1}^{3}e^{r^2}\,rdr\,d\theta


Skriv et svar til: Planintegral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.