Matematik

AndengradsPolynomier

10. december 2019 af COS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vedhæftet er der en forberedelsesopgave til min mundtlige eksamen i mat b - jeg mangler bare lige hjælp til at forstå hvordan det skal sættes op og forståes:

Du skal redegøre for bestemmelse af andengradspolynomiets nulpunkter, samt forklare om faktorisering:

1) redegøre for andengradslignings løsning

x= x= -b+-\sqrt{d}/2a

Håber der er en der kan hjælpe 

på Forhånd mange tak!

Vedhæftet fil: Andengradspolynomier 2.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&ax^2+bx+c=0&\textup{der multipliceres med 4a}\\\\&4a^2x^2+4abx+4ac=0&\textup{der adderes b}^2\\\\&\left (4a^2x^2+4abx+b^2 \right )+4ac=b^2&\textup{parentesen omskrives til kvadratet p\aa \ en toleddet st\o rrelse}\\\\&(2ax+b)^2=b^2-4ac=d\\\\&(2ax+b)^2=d&\textup{som ingen reel l\o sning har for }d<0\\\\\textup{for }d\geq 0&\left | 2ax+b \right |=\sqrt{d}\\\\&2ax+b=\mp \sqrt{d}\\\\&2ax=-b\mp \sqrt{d}\\\\&x=\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a} \end{array}


Skriv et svar til: AndengradsPolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.