Matematik

Radianer og grader

10. december 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal have beregnet gradtallet når jeg kender de følgende radiantal. Problemet er at jeg ikke helt forstår hvordan den information jeg har fået anvendes i en formel. Jeg ved at den første, er 1½ tur rundt om cirklen, men hvordan jeg får det bestemt er jeg lidt i tvivl om. Jeg har "regnet" den første del ud. Håber en kan give en hånd. 

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af janhaa

180^o/6=30^o\sim \pi/6


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2019 af PeterValberg

π radianer svarer til 180º
π/2 radianer svarer til 90º
π/4 radianer svarer til 45º

så 3π/4 må svare til 3·45º = 135º 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af janhaa

270^o=0,75*360^o \sim 0,75*2\pi =3\pi/2


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2019 af PeterValberg

Du omregner fra radianer til grader med følgende formel:

\text{grader}=\frac{\text{radianer}\cdot 180^{\circ}}{\pi} 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Radianer og grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.