Matematik

Talsystem

14. december 2019 af Atlas1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Har problemer med en opgave :-)

Hvilket tal kommer i 3-tabellen i base 8? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2019 af mathon

Hvilke tal i 3-tabellen i basis 8

                 \small \small \small \begin{array}{llllllllllll} 3\textup{-tabellen:}&3_{VIII}&6_{VIII}&11_{VIII}&14_{VIII}&17_{VIII}&22_{VIII}&25_{VIII} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2019 af StoreNord

Hør mathon: Skal der kun være 7 tal i tabellen? eller hvad?


Svar #3
14. december 2019 af Atlas1 (Slettet)

Spørger lige igen :-)

5??/4 - 2??/3 = 7/10

Hvad er c? :-)


Svar #4
14. december 2019 af Atlas1 (Slettet)

(5xc)/4 - (2xc)/3 = 7/10

Prøver lige igen :-)


Svar #5
14. december 2019 af Atlas1 (Slettet)

Hvad er c her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2019 af mathon

basisVIII

                   \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline&\textbf{1}&\textbf{2}&\textbf{3}&\textbf{4}&\textbf{5}&\textbf{6}&\textbf{7}\\ \hline\textbf{1}&1&2&3&4&5&6&7\\\hline\textbf{2}&2&4&6&10&12&14&16\\\hline\textbf{3}&3&6&11&14&17&22&25\\\hline\textbf{4}&&&&&&&\\\hline\textbf{5}&&&&&&&\\\hline\textbf{6}&&&&&&&\\\hline\textbf{7}&&&&&&&\\\hline \end{array}


Svar #7
14. december 2019 af Atlas1 (Slettet)

Hvad er c i ligningen?

(5xc)/4 - (2xc)/3 = 7/10


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2019 af StoreNord

#7
I det hexa-decimale talsystem er tallene fra 10 til 15 repræcenteret af bogstaller A til F.
Jeg husker nemmest B til F som Belleve, Colv, Dratten, Fjerten, Fomten.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2019 af StoreNord

(5xc)/4 - (2xc)/3 = 7/10            er måske slet ikke en ligning.

Lad os se på venstresiden og reducere den, idet vi lade  xc repræsentere tallet 12 i det deci-male talsystem :         \frac{5*12}{4}-\frac{2*12}{3}=\frac{3*5*12}{12}-\frac{4*2*12}{12}=\frac{15*12}{12}-\frac{8*12}{12}=15-8=7

På højresiden skuller der måske i stedet for 7/10 have stået 7base10.
I så fald er opgaven nok bare at forstå, at   (5xc)/4 - (2xc)/3 = 7/10   bare er en beregning, og ikke en ligning.


Skriv et svar til: Talsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.