Matematik

Harmoniske Svingninger

18. december 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg går ud fra det er amplituden som skal beregnes når den er over 100. 

Er det at tage 2pi/B ?

Det ligner at den er ½Pi

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. december 2019 af TingtokTea

#1 

Kan du være behjælpelig med opgave c? MAn skal vel isolere c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2019 af PeterValberg

Du skal dybest set bare bestemme i hvor mange sekunder,
funktionsværdien h(t) (altså loddets højde over gulv) er over 100 cm....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #4
18. december 2019 af TingtokTea

#3

Præcis, skal jeg isolere t eller kan jeg blot kigge på x-aksen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2019 af ringstedLC

#1 b) En mindre svipser:

\begin{align*} h(0.7) &= 43.7\cdot \sin(4.2\cdot {\color{Red} 0.7})+85.9=94.65 \text{ cm} \end{align*}

c) Generelt; når forskriften er kendt, skal (og kan) spørgsmålene beregnes.  Opstil og løs uligheden:

\begin{align*} h(t) &>100 \\ 43.7\cdot \sin(4.2\cdot t)+85.9 &= 100\;,\;0\leq t\leq 1.5 \\ t &=\left\{\begin{matrix} t_1\\t_2 \end{matrix}\right.\text{ l\o ses med CAS} \\ t_{100} &= \left |t_1- t_2\right |\text{sek.} \end{align*}


Skriv et svar til: Harmoniske Svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.